Thinking Mathematically (6th Edition)

Published by Pearson
ISBN 10: 0321867327
ISBN 13: 978-0-32186-732-2

Chapter 1 - Problem Solving and Critical Thinking - 1.3 Problem Solving - Exercise Set 1.3: 18

Answer

$\$724.45$

Work Step by Step

Math tutors get $\$8.15$ per hour. They get an additional $\$2.20$ per hour for each hour over 40 hours a week. A math tutor worked 42 hours one week and 45 hours the next week. The first week, he earned: $42*8.15 + (42-40)*2.20=342.30 + 4.40 = 346.70$ (dollars) The second week, he earned: $45*8.15 + (45-40)*2.20=366.75 + 11 = 377.75$ (dollars) In total, he earned: $346.70+377.75=724.45$ (dollars)
Update this answer!

You can help us out by revising, improving and updating this answer.

Update this answer

After you claim an answer you’ll have 24 hours to send in a draft. An editor will review the submission and either publish your submission or provide feedback.