College Algebra (6th Edition)

Published by Pearson
ISBN 10: 0-32178-228-3
ISBN 13: 978-0-32178-228-1

Chapter 8 - Sequences, Induction, and Probability - Exercise Set 8.2 - Page 725: 63

Answer

Amount paid by Company A more than the amount paid by company B = 1400

Work Step by Step

Company A initially pay amount $x_{1}$ = 24000 Company A amount Raise per year (d) = 1600 Amount paid by company A in 10 years $x_{10}$ = $x_{1}$ + (n - 1) d = 24000 + (10 - 1) 1600 = 24000 + 14400 = 38400 Company B initially pay amount $x_{1}$ = 28000 Company B amount Raise per year (d) = 1000 Amount paid by company B in 10 years $x_{10}$= $x_{1}$ + (n - 1) d = 28000 + (10 - 1) 1000 = 28000 + 9000 = 37000 Amount paid by Company A more than the amount paid by company B = 38400 - 37000 = 1400
Update this answer!

You can help us out by revising, improving and updating this answer.

Update this answer

After you claim an answer you’ll have 24 hours to send in a draft. An editor will review the submission and either publish your submission or provide feedback.