The couple will save $13,005 in a year.
Work Step by Step
Find the total budgeted for specific items. $b=25+20+7+5+10+12+4=83$ 83% is budgeted for specific needs. 100% represents the total earnings. 100-83 is the percent available for savings. 17%. Jack earns 2850 per month. Jack's annual earnings are $2850*12=34,200$. Jack and Jill's total annual earnings are $34,200+42,300=76,500$. Part=percent*whole, so the amount saved in a year is $0.17\times76,500=13,005$