The Masterpiece

Bibliography

  • Contes à Ninon (1864)
  • La Confession de Claude (1865)
  • Les Mystères de Marseille (1867)
  • Thérèse Raquin (1867)
  • Madeleine Férat (1868)
  • Nouveaux Contes à Ninon (1874)
  • Le Roman Experimental (1880)
  • Jacques Damour et autres nouvelles (1880)
  • Les Rougon-Macquart
    • La Fortune des Rougon (1871)
    • La Curée (1871–72)
    • Le Ventre de Paris (1873)
    • La Conquête de Plassans (1874)
    • La Faute de l'Abbé Mouret (1875)
    • Son Excellence Eugène Rougon (1876)
    • L'Assommoir (1877)
    • L'Attaque du moulin (1877), short story included in Les Soirées de Médan
    • Une Page d'amour (1878)
    • L'Inondation (The Flood) novella (1880)
    • Nana (1880)
    • Pot-Bouille (1882)
    • Au Bonheur des Dames (1883)
    • La Joie de vivre (1884)
    • Germinal (1885)
    • L'Œuvre (1886)
    • La Terre (1887)
    • Le Rêve (1888)
    • La Bête humaine (1890)
    • L'Argent (1891)
    • La Débâcle (1892)
    • Le Docteur Pascal (1893)
  • Les Trois Villes
    • Lourdes (1894)
    • Rome (1896)
    • Paris (1898)
  • Les Quatre Évangiles
    • Fécondité (1899)
    • Travail (1901)
    • Vérité (1903, published posthumously)
    • Justice (unfinished)

This content is from Wikipedia. GradeSaver is providing this content as a courtesy until we can offer a professionally written study guide by one of our staff editors. We do not consider this content professional or citable. Please use your discretion when relying on it.